Teambuilding activiteiten blog

Teambuilding activiteiten blog

Filmworkshop met Iphone 11 Pro.

Hij is er hoor de nieuwe Iphone 11 Pro.

De laatste term "Pro"achter deze telefoon had ons bij Teamfilm getriggerd om er direct een workshop van te maken.

Want nog niet zo lang geleden had je "pro" apparatuur nodig om een professioneel uitziend filmpje te maken. Maar dat is helemaal verleden tijd. Het is zelfs zo dat de Iphone 11 Pro en de Samsung S10 heel wat DSLR camera's "out performen"met video.

Wat is er nu zo leuk aan de workshop met de Iphone 11 Pro?

De camera is maar een middel natuurlijk, het gaat om het creatieve concept om een echt leuke film te maken. Na deze workshop weet je veel meer over hoe je de met de geweldige camera een interessante clip kan maken. We leren je hoe je met close-ups, totaal shots, pans en nog veel meer een aantrekkelijk verhaal voor de kijker te maken. Leuk als voor het bedrijf vlogt of gewoon als wel een wat post met video erin.

Bovenal is deze workshop een echt teambuilding programma want je doet het wél allemaal samen. In tegenstelling tot onze andere workshops doe je deze workshop in kleine teams van 6. Elk team krijgt een Iphone 11 Pro en samen maak je de show.

Lijkt deze workshop je wat voor de volgende teambuilding dag? Deze workshop kost 59,50 per persoon en duurt 3.5 uur ongeveer.

Vraag dan hieronder vrijblijvend informatie aan of bel met 085-1304595

 

Film maken
De workshop film maken is redelijk identiek aan de workshop TV commercial maken behalve dat het thema met "Film Maken" meer vrijheid heeft hoe de vorm eruit ziet.  In de workshop film maken gaat het meer om het verhaal en de karakters dan om iets aan te prijzen of onder de aandacht te brengen. Ook deze workshop starten we met het samenstellen van het script. We hebben een ruime keuze uit basis scripts waar je uit kan kiezen en die we vervolgens verder gaan invullen. Aan het script maken besteden we ongeveer 1 uur waarna we ons klaar gaan maken voor de opnames. Maar voordat het zover is moeten we nog wel even de taken binnen de "crew" verdelen. Wie gaat er camera doen? Wie de regie? En zo vullen we alle taken voor en achter de camera in. Het leuke aan deze workshop film maken is dat je dit goed met een grote groep van 100 personen of meer kan doen. We hebben ruime ervaring met grote groepen en dan is een film event erg leuk. We maken dan een speelfilm in delen en elk filmteam van 12 personen maakt een eigen deel. Het programma ziet er dan zo uit:   60 minuten -  script bedenken en uitwerken met de hele groep. 120-180 minuten -  verfilmen script op verschillende plekken op de opname locatie. 60 minuten -  pauze.  De Teamfilm crew gaat de films monteren 15 minuten -  Grand Premiere van jullie zelf gemaakte film op groot scherm
Teamfilm is verhuisd naar de Caballero Fabriek in Den Haag
Sinds 1 september 2019 is Teamfilm.nl verhuisd naar de creatieve smeltkroes, de voormalige Caballero Fabriek in Den Haag. Naast dat we een superleuk nieuw kantoor hebben waar zeker weer tal van nieuwe creatieve ideeën zullen ontstaan biedt de CabFab (zoals we die noemen hier) ook zeer leuke event ruimtes. Groepen tot 500 personen kunnen hier terecht. Dus ook voor een compleet event is deze locatie perfect geschikt. De teamfilm.nl film workshops kunnen hier perfect gehouden worden. We hebben zowel indoor als outdoor vele filmmogelijkheden die de filmworkshop tot een succes maken. Bovendien is de Haagse binnenstad om de hoek, ook altijd leuk als decor voor enkele scenes. Zoek je een leuke workshop om te doen in de omgeving Den Haag? Neem dan contact op en we maken je enthousiast. Telefoon 085-1304595 of stuur een email naar info@teamfilm.nl
Het nieuwe TV seizoen is begonnen.
Het nieuwe TV seizoen van het najaar 2019 is weer begonnen en dat is altijd weer een inspiratiebron voor onze klanten om een film of TV format te kiezen voor de workshop. Zo komt Baantjer terug op TV en dat grijpen we natuurlijk meteen aan om dit ook als workshop aan te bieden. Wie speelt er deze keer De Cock en wie Vledder? Ditmaal is het Waldemar Torenstra met aan zijn zijde Yannick Josefzoon die de criminaliteit vanuit het bureau aan de Warmoestraat bevechten. Hoe leuk zou het zijn dat we voor jouw bedrijfsuitje jullie eigen Baantjer afleveringen gaan maken. Per 12 mensen maken we 1 filmteam die elk een eigen aflevering gaan maken. Bij onze tv en film workshops mag je alles zelf doen dus in elk team zitten camera, licht en geluid mensen en natuurlijk kiezen jullie zelf binnen de groep wie er gaat acteren. Aan het einde van de middag gaan wij snel de afleveringen monteren zodat we dat binnen een uur kunnen laten zien op groot scherm. Natuurlijk is er ook een Oscar te verdienen voor het beste filmpje.
Teambuildingdag film maken, wat is het effect?

Al bijna 15 jaar geven we filmworkshops aan bedrijven als invulling van een teambuilding event. Maar waarom werkt dit nu zo goed?

Het antwoord is eigenlijk simpel; het ontdekken van toepasbare creativiteit. Als mens vind je het gewoon leuk als al doende er achter komt dat je "iets" kan maken. Of het nu gaat om een cake bakken of een film maken, dat maakt niet zoveel uit. Het effect met het maken van film, of tv commercial is nog groter omdat er ook nog een boodschap in verwerkt wordt terwijl een cake alleen lekker is om op te eten. Verder speelt er zich nog een interessant proces zich af en dat is het "teamwork" Bij onze film- en TVworkshops moet je samenwerken want in een film crew zitten veel verschillende disciplines zoals camera, licht, geluid, regie en natuurlijk acteren. Iedereen speelt een even belangrijke rol in het eindproduct. Dat is in een notedop waarom een film of TVworkshop zo krachtig is als teambuilding event. Wil jij met jouw team dit ook eens ervaren en een eigen TV commercial of feelgood movie maken? Bel dan met 085-1304595 of stuur een e-mail naar info@teamfilm.nl
Film workshops Den Haag voor teambuilding

Een TV commercial of een ander Film format als teambuilding activiteit voor jouw organisatie?

Bel 085-1304595 of email naar info@teamfilm.nl voor prijzen en mogelijkheden.

Den Haag is al sinds de oprichting van onze teambuilding activiteiten in 2005 een belangrijke stad geweest waar we veel workshops georganiseerd hebben. Denk aan alle ministeries maar ook o.a. voor HTM de KNRM en de Haagse Hogeschool. Uit de vele soorten workshops die we organiseren zijn de filmworkshops het meest succesvol voor teambuilding doelstellingen. Samen een TV commercial of ander filmformat bedenken, uitwerken én zelf opnemen, en dat allemaal in een uurtje of 3. Een van de krachtige elementen uit een  film of  TVworkshop is dat er door het team aan het einde een echt tastbaar resultaat is in de vorm van een film. Die laten we natuurlijk op groot scherm zien. Als klap op de vuurpijl hoort daar natuurlijk ook een prijs bij, de gouden Oscar! Waar in Den Haag kun je deze workshop boeken? We geven de workshop bij jou op kantoor maar wellicht is het leuker om bij een van de horecalocaties op de Grote Markt of het Plein te draaien. De opnames kunnen binnen gedaan worden maar leuker is om de Haagse Binnenstad als decor te gebruiken. Liever in Scheveningen? Zeker in de zomermaanden is Scheveningen perfect voor een leuke teambuildingdag. Millers Beachclub bij het Zuiderstrand is een perfecte locatie hiervoor. Een mooie beachclub, rustig strand én gratis parkeren!
Grappige whatsapp filmpjes maken
Gelukkig komt er af een toe zo'n grappig filmpje binnen waardoor je echt helemaal in een deuk ligt. Nu kan je dit soort filmpjes zelf maken als bedrijfsuitje bij Teamfilm.nl We hebben een aantal leuke voorbeelden achter elkaar gezet voor jullie ter inspiratie.
Hunted Game Amsterdam voor Logex
Afgelopen woensdag was het weer een spanennde middag Hunted Game in Amsterdam centrum met een groep leuke mensen van het bedrijf Logex. De voortvluchtigen zijn weer ontsnapt in de buurt van het Waterlooplein en het duurde niet lang of de opsporingsdienst zat ze alweer op de hielen. Wat volgde was ondanks de hitte een een zinderend spel wat eindigde in een mooie ontknoping. Het winnende team nam natuurlijk de Hunted Award met zich mee naar huis. Wil jij ook zo'n spannende game boeken voor jouw bedrijfsuitje of teambuilding activiteit dan kan je direct reserveren via 0851304595 of via dit formulier. Bekijk hier de review van Logex over de Hunted Game Amsterdam.    
Hunted Game voor Siemens met 130 personen
Afgelopen vrijdag was het dan zover voor de 130 personen van Siemens om de spannende Hunted Game in Den Bosch te spelen. In 20 teams van 7 verspreiden ze zich door de stad om zoveel mogelijk punten te verzamelen met de zeer uiteenlopende opdrachten die we in het spel verwerkt hebben. Videoopdrachten, hersenkrakers, fysieke teamopdrachten en nog veel meer. En natuurlijk met de hoofdopdracht voor de voortvluchtigen om uit handen te blijven van de opsporingsdienst. Wil jij met collega's ook het spannende spel Hunted Game spelen in Den Bosch of een andere stad. Bel dan met 085-1304595 of vul hier het formulier in. Bekijk hier de review van Siemens. En hier de overige reviews van onze teambuilding activiteiten en bedrijfsuitjes.
Chain reaction teambuilding
Chain reaction is het ultieme teambuilding event voor bedrijven, organisaties en scholen. We kunnen het ook overal draaien deze leuke activiteit. Wat gebeurt er tijdens "Chain Reaction"? (klik het bericht open voor de video) Groepen tot 200 personen zijn welkom. We verdelen deze groep in kleinere teams van 10. Elk team gaat met een paar tafels en een grote krat met knikkers,k'nex, lego, touw, buis, treintjes, auto's en noem maar op aan de slag om een kettingreactie te bouwen. Nu komt de teambuilding aan bod want hoe ga je te werk? Gewoon beginnen of wordt er een plan gemaakt? En wie gaat er eigenlijk wat doen? Het hele teambuilding proces ontvouwt zich in razend tempo en elke groep vindt een eigen manier om tot een chain reaction te komen. Meer informatie? Bel naar 085-1304595 of stuur een email met jouw groepsgrootte en voorkeursdatum naar info@teamfilm.nl   Bekijk onderstaande vide0 van ons kantoor in Singapore.
Making of video
Gisteren weer een leuke making of video gemaakt tijdens een workshop tv commercial maken in Brussel. Wil je ook zo'n leuke workshop boeken tijdens je bedrijfsuitje of teamdag? Neem dan hier contact op. Bekijk de video hier. (https://www.youtube.com/watch?v=3HcfVAKCwRY)
Het beste van Brabant
Het beste van Brabant van klikbeet. Wat een grappig filmpje weer van deze makers. Natuurlijk met een ondertoon van Brabant als hofleverancier voor de wereld van Extacy (xtc) Dit is ook typisch zo'n flmpje wat we ook tijdens onze workshop TV comedy maken. Een superleuke workshop die je als bedrijfsuitje of teambuildingactiviteit kan doen. Wil je zo'n leuke workshop boeken? Klik dan hier. Of bel met 085-1304595.
Storyboarding met kudos
De meeste mensen weten dat de basis van elke film of commercial of tv serie een goed script is. Veel minder mensen weten dat op basis van het script een "storyboard" gemaakt wordt. Wat is een storyboard? Een storyboard is een visuele uitbeelding hoe de scene's eruit zien zodat de acteurs en regisseurs weten waarover ze praten en hoe ze in beeld moeten brengen. Waarom een storyboard? Voor een goede uitkomst van de film is het van vitaal belang dat iederen dezelfde verbeelding heeft. De film is er natuurlijk nog niet en tekst, camerapositie, belichting, houding, sfeer, alles komt samen tijdens de opnames. Wel zo fijn om van tevoren op één lijn te zitten. Met een storyboard schep je dus eenheid en duidelijkheid. Een workshop Storyboard tekenen met Kudos (draadtekeningen) Dat is de nieuwe workshop van Teamfilm! Leuk als vergaderbreak activiteit of voor tijdens de heidag. Maar nog leuker is het natuurlijk om dit te combineren met een filmworkshop. Eerst samen storyboarden en daarna de echte film samen opnemen. Wat een dag wordt dat!!
Bedrijfsuitje grote groep
Met 150 tot 200 events per jaar heeft teamfilm een ruime ervaring om ook uw bedrijfsuitje voor een grote groep tot een succes te maken. Er is namelijk een degelijk verschil als je een event 75 of meer personen organiseert dan wanneer het een kleinere groep betreft. Een bedrijfsuitje of teambuilding dag voor 100 of 200 personen organiseer je gemakkelijk samen met Teamfilm. Heb je nog meer deelnemers dan 200 dan werken we wij samen met een aantal ervaren freelance event managers die dedicated jouw bedrijfstuitje tot een succes maken. Dus een bedrijfsuitje voor een grote groep? Geen probleem! Waar moet je aan denken als je een bedrijfsuitje of teambuilding dag organiseert voor een grote groep? De locatie moet groter, er moet zaalversterking zijn en ook op andere vlakken moet het allemaal opgeschaald worden. Denk dan aan het volgende: De uitnodiging netjes en ruim van te voren versturen Is de dag verplicht of vrijblijvend (verplicht is beter) Vervoer regelen en plannen Locatiebezoek Afstemmen catering en planning Boeken en plannen activiteiten Doelstelling van het event afstemmen Evaluatie. Teamfilm helpt je graag bij organiseren van het bedrijfsuitje voor een grote groep. Bel met Marcel Ruijken op 085-1304595 voor meer informatie.
Bedrijfsuitje film maken
Het begon allemaal in 2005 toen KPN ons (ZAPPtv) vroeg of we als teambuilding training een bepaalde afdeling een commercial over zichzelf konden laten maken. JA! Was ons antwoord. De bewuste dag rukte we uit met al onze camera's, geluidsapparatuur, licht en natuurlijk enkele collega regisseurs en cameramannen naar het allereeste bedrijfsuitje film maken. Wat volgde was een fantastische dag. Het resultaat overtrof alle verwachtingen want de medewerkers van die afdeling waren zo enorm creatief in het bedenken van een script en daarnaast ook nog een fanatiek met de opnames dat eindresutlaat eigenlijk het minst belangrijke was. Het werkelijke eindresultaat was dat ze met een groep van 80 in 8 film groepen 8 commercials hebben opgenomen die allemaal stuk voor stuk vol zaten met creativiteit en passie. Samenwerking 2.0 of misschien wel 3.0. Maar daar bleef het die dag niet bij want een van de managers van KPN had een gouden mini oscar meegenomen en zei voor de grap  dat de groep met het beste filmpje die mee naar huis mocht nemen. "Daar gaan we in zaal over stemmen" Zo snel als we konden hebben we ter plaatse alle 8 de commercials gemonteerd en na ongeveeer een uur hebben we ze allemaal vertoond op groot beeldscherm. Ik, Marcel Ruijken ben de oprichter wat toen TVworkshop.nl heette en nu Teamfilm.nl is. En het grappige is dat het gebouw waar we de opnames deden die dag ook mijn oude kantoor was van toen ik zelf nog bij KPN werkte een aantal jaar daarvoor. Die dag heeft alles veranderd want sindsdien hebben zo'n 150 workshops zoals deze hierboven beschreven gegeven. Elke keer met enorm veel plezier! Zo is het bedrijfsuitje film maken ontstaan en hopelijk blijven we dit nog heel lang doen. Ook zo'n workshop voor jouw bedrijf organiseren? Bel mij op 085-1304595  
Last minute bedrijfsuitje boeken
Bij TEAMFILM kunt u ook altijd terecht als u last minute een bedrijfsuitje of teamuitje wilt boeken. Soms komt een idee voor een bedrijfsuitje lastminute en dan is wel zo fijn om direct met een betrouwbare partner dit te organiseren. Of je nu een groep hebt van 10 of 300 personen, voor last minute teamuitjes bent u hier aan het goede adres. Welke teamuitjes kun je last minute boeken bij ons? TV Commercials maken Speelfilm maken Movie trailers maken De Hunted Game (city game) De Great Escape (city game)
Vlog workshop
Vloggen als teamuitje of bedrijfsuitje staat garant voor een middag lol maar betekent ook zeker samen creeren en leren. Hoe leuk is het om even complete artistieke vrijheid te hebben en op een vlotte manier een bepaald onderwerp in beeld te brengen met een groepje collega's. Onze vlog workshops kun je al boeken vanaf 6 personen tot groepen van 250 personen. We starten deze vlog workshop met een leuke kick-off waarin we de succesfactoren van het vloggen uitleggen. Onze teamleiders zorgen tijdens het vloggen dat je altijd wat kan vragen en we geven je natuurlijk ook tips. Waar geven we deze workshop? Het kan eigenlijk overal hoewel we zelf een leuk stadscentrum het meest geschikt vinden voor deze vlog workshop. Wil je meer weten? Klik dan hier voor de contactpagina waar je vrijblijvend informatie kan aanvragen.
Heidag activiteit
Het is weer zover, er moet een heidag georganiseerd worden. In tegenstelling van wat het woord heidag impliceert vind dit zelden plaats op "de hei" Hoewel een echte heidag op de hei ook niet verkeerd is (met mooi weer tenminste) Teamfilm weet hoe je een heidag geslaagd maakt! Tijdens de heidag eens even los van alle dagelijkse beslommeringen, e-mail en telefoon de strategie bepalen en plannen uitwerken. Omdat de boog niet de hele tijd gespannen kan staan is er ook altijd tijd voor een leuke heidag activiteit. Wij hebben een aantal van die activiteiten speciaal voor de heidag ontwikkeld. Denk aan de Outdoor Hei Escape. In kleine teams van 6 personen ga je de stad in om via de allerlei opdrachten en raadsels de geheime uitgang van de stad te vinden. Samenwerking is essentieel en je zal snel merken dat je samen snel oplossingen kan vinden voor de obstakels die wij voor je neergelegd hebben. Maar wil je een creatieve activiteit doen dan adviseren je om samen met je collega's een echte TV commercial te maken. In kleine teams ga je zelf filmen, regisseren en natuurlijk acteren om zo een professionele TV commercial te maken waar iedereen trots op is. Maar we hebben nog veel meer activeiten voor een geslaagde heidag, kijk maar eens rustig rond op de site. Wil je vrijblijvend advies? Bel dan met 0851304595. Lets go!
TV Commercial maken als bedrijfsuitje
Als eerste in Nederland introduceerde we deze workshop TV reclame maken ruim 13 jaar geleden en nu nog steeds een zeer leuke en succesvolle workshop voor elk bedrijf of organisatie. Alle ingredienten voor een leuk teamuitje zitten erin. Creatie, samen lachen, samen inspannen, verrassing en verbazing. Deze teambuildingactiviteit TV commercial maken kunnen we overal in Nederland uitvoeren. We hebben enkele leuke locaties in Utrecht, Den Bosch, Amsterdam, Haarlem, Rotterdam en meerdere leuke plekken in Den Haag. Wil je nog een paar leuke "making of" video's zien van deze workshop? Mail ons dan op info@teamfilm.nl
× Stel je vraag via Whatsapp