Storyboarding met kudos

Storyboarding met kudos

De meeste mensen weten dat de basis van elke film of commercial of tv serie een goed script is. Veel minder mensen weten dat op basis van het script een “storyboard” gemaakt wordt.

Wat is een storyboard? Een storyboard is een visuele uitbeelding hoe de scene’s eruit zien zodat de acteurs en regisseurs weten waarover ze praten en hoe ze in beeld moeten brengen.

Waarom een storyboard? Voor een goede uitkomst van de film is het van vitaal belang dat iederen dezelfde verbeelding heeft. De film is er natuurlijk nog niet en tekst, camerapositie, belichting, houding, sfeer, alles komt samen tijdens de opnames. Wel zo fijn om van tevoren op één lijn te zitten. Met een storyboard schep je dus eenheid en duidelijkheid.

Een workshop Storyboard tekenen met Kudos (draadtekeningen) Dat is de nieuwe workshop van Teamfilm! Leuk als vergaderbreak activiteit of voor tijdens de heidag. Maar nog leuker is het natuurlijk om dit te combineren met een filmworkshop. Eerst samen storyboarden en daarna de echte film samen opnemen. Wat een dag wordt dat!!

No Comments

Leave a Reply

× Check voorkeursdatum >