Ideation of storyboarding

Storyboard tekenen en Ideation

De meeste mensen weten dat de basis van elke film of commercial of tv serie een goed script is. Veel minder mensen weten dat op basis van het script een "storyboard" gemaakt wordt. Maar niet alleen voor een script is tekenen handig, ook voor het uitwerken van een "idee" of concept. Hier komt het redelijk nieuwe woord "ideation" vandaan.


Nieuwe inzichten

Deze workshop is uitermate geschikt als vergaderbreak tijdens een strategiedag, heidag of gewoon als creatieve workshop om nieuwe ideeën te vormen. Denk een productinnovatie, een nieuwe marktbenadering, werkwijze en alle andere producten en processen die wel eens een vernieuwende aanpak kunnen gebruiken. 

Wat is een storyboard? Een storyboard is een visuele uitbeelding hoe de scene's eruit zien zodat de acteurs en regisseurs weten waarover ze praten en hoe ze in beeld moeten brengen.


Storyboard

Waarom een storyboard? Voor een goede uitkomst van de film is het van vitaal belang dat iedereen dezelfde verbeelding heeft. De film is er natuurlijk nog niet en tekst, camerapositie, belichting, houding, sfeer, alles komt samen tijdens de opnames. Wel zo fijn om van tevoren op één lijn te zitten. Met een storyboard schep je dus eenheid en duidelijkheid.


Brainstorm technieken

Om tot een goed storyboard te komen werken we met verschillende brainstormtechnieken die we toepassen afhankelijk van het onderwerp. Een van die technieken is bijvoorbeeld het "reverse engineren" Waarbij het beginpunt is de klantervaring van het nieuwe product / werkwijze.  Vervolgens gaan we stap voor stap terugwerken om zo tot een goed idee te komen.

Een workshop Ideation of Storyboard tekenen met bijvoorbeeld "Kudos"(draadtekeningen)

Dat is de nieuwe storyboard ideation workshop van Teamfilm! Leuk als vergaderbreak activiteit of voor tijdens de heidag. Maar nog leuker is het natuurlijk om dit te combineren met een filmworkshop. Eerst samen storyboarden en daarna de echte film samen opnemen. 


Contact opnemen

Wil je meer weten? Klik hier voor het formulier of bel met 085-1304595

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *