Bedrijfsuitje film maken

Het begon allemaal in 2005 toen KPN ons vroeg of we als teambuilding training een bepaalde afdeling een commercial over zichzelf konden laten maken. JA! Was ons antwoord.

De bewuste dag rukte we uit met al onze camera’s, geluidsapparatuur, licht en natuurlijk enkele collega regisseurs en cameramannen naar het allereerste bedrijfsuitje film maken. Wat volgde was een fantastische dag. Het resultaat overtrof alle verwachtingen want de medewerkers van die afdeling waren zo enorm creatief in het bedenken van een script en daarnaast ook nog een fanatiek met de opnames dat eindresultaat eigenlijk het minst belangrijke was. Het werkelijke eindresultaat was dat ze met een groep van 80 in 8 film groepen 8 commercials hebben opgenomen die allemaal stuk voor stuk vol zaten met creativiteit en passie. Samenwerking 2.0 of misschien wel 3.0.

Maar daar bleef het die dag niet bij want een van de managers van KPN had een gouden mini oscar meegenomen en zei voor de grapĀ  dat de groep met het beste filmpje die mee naar huis mocht nemen. “Daar gaan we in zaal over stemmen” Zo snel als we konden hebben we ter plaatse alle 8 de commercials gemonteerd en na ongeveer een uur hebben we ze allemaal vertoond op groot beeldscherm.

Het grappige is dat het gebouw waar we de opnames deden die dag ook mijn oude kantoor was van toen ik zelf nog bij KPN werkte een aantal jaar daarvoor. Die dag heeft alles veranderd want sindsdien hebben zo’n 150 workshops zoals deze hierboven beschreven gegeven. Elke keer met enorm veel plezier!

Zo is het bedrijfsuitje film maken ontstaan en hopelijk blijven we dit nog heel lang doen.

Ook zo’n workshop voor jouw bedrijf organiseren? Bel mij op 085-1304595

 

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *